What is Direct Booker Community?

Unlock the world of special deals.

Once you've joined Direct Booker Community, you're entitled to a lot of exclusive deals and discounts during your vacation, including awesome outdoor activities, exciting excursions, delicious places to eat, even the accommodation. You can claim them with Direct Booker mobile app, which is free for iOS and Android. Just scan QR code on the location where you want to take advantage of your exclusive right as a member of Community.


Tell us about your vacation.

Direct Booker Community is an open platform for all those who would like to share their traveling experiences, and those who want to help others to have a great vacation by giving tips and recommendations. It is a place to connect with other travelers, adventurers, explorers and hosts.


Experience destination as a local.

If you want to gain some valuable information and insight into planning a picture perfect holiday, you're at the right place. Direct Booker Community is a place of ideas, advices, suggestions – all in order to have enough planning options for making the best traveling experience.


How to become a member?

To become a member, just register on our website, and check your mail inbox for confirmation mail. You can use your Facebook or Gmail account to log in. Use the same username and password when you install the app, which can get you discounts for all activities and places Direct Booker has to offer!
Community Stories


Community User

08.03.2018  

Direct Booker, najbrže rastuća agencija za iznajmljivanje privatnog smještaja u regiji, odnedavno nudi svojim partnerima - iznajmljivačima ekskluzivnu mogućnost članstva u Renters clubu.

Renters club je zamišljen kao program posebnih pogodnosti za članove, i to za proizvode ili usluge koje su im kao iznajmljivačima najpotrebnije. Primjerice, možete dobiti popust ili posebnu ponudu za opremanje ili adaptaciju kuće, gradnju bazena ili jacuzzija, opremanje kupaonice, spavaće sobe, itd.

Za iznajmljivače Direct Bookera članstvo je besplatno. Da bis...Community User

27.02.2018  

Jedna od najuspješnijih kuća za odmor u Konavlima je prekrasna Vila Pave u naselju Dubravka. Njezin vlasnik, Paulino Hendić, dugogodišnji je partner Direct Bookera.

Iznajmljivanjem se bavim već petu godinu. Želja mi je bila pokrenuti nešto u rodnom mjestu, a da bude promocija Konavala i naše rodne grude. Krenuo sam u iznajmljivanje s puno energije, želja i ambicija. Zasad mogu reći da mi se trud isplatio.

Kuća je osmišljena tako da obitelj u njoj može imati odmor iz snova: Od velikog i ugodnog prostora za boravak i druženje, pa do vanjskih sadrža...Community User

20.02.2018  

Superhost je iskusni domaćin koji drugim domaćinima predstavlja super primjer, dok gostima pružaju izvanredna iskustva. Četiri puta godišnje se provjeravaju aktivnosti kako bi bili sigurni da se promoviraju samo domaćini koju su najpredaniji u pružanju izvanrednog gostoprimstva.

Da bi stekli status Superhosta, vi kao korisnici morate ispunjavati sve potrebne uvjete i u proteklih godinu dana morate:
imati najmanje 10 ostvarenih rezervacija
imati najmanje 80 % recenzija s ocjenom 5 zvjezdica pri čemu vam je barem polovina gostiju koji su kod vas odsjeli napisala rec...Community User

13.02.2018  

Poznato je da ljubav ide kroz želudac, zato su chefovi više dubrovačkih restorana za dan zaljubljenih osmislili posebne prigodne menije s promotivnim cijenama.

Donosimo vam nekoliko toplih preporuka:

U restoranu Trattoria u sklopu Sunset Beach, možete naručiti gurmanski mesni ili riblji menu od 3 slijeda, desert i čašu vina po cijeni od 200 kuna.

U konobi Vinica Monković uz standardni menu nudi se i bogat izbor ribljih specijaliteta uz povoljne cijene za sve zaljubljene, a atmosferu će dodatno začiniti svirka uživo.

U Rest...Community User

31.01.2018  

Obiteljski smještaj u Dubrovniku, pa i u cijeloj Hrvatskoj, ima vrlo svijetlu budućnost, ali privatni iznajmljivači moraju biti spremni odgovoriti na izazove tržišta.

Zaključak je to radionice obiteljskog smještaja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, održane u restoranu Mimoza.

Obiteljski smještaj bio je apsolutni je hit u prošloj godini. Samo u Dubrovniku, gotovo 387 tisuća gostiju odsjelo je u privatnom smještaju, što je rast od 28 posto u odnosu na 2016. godinu.

Trendovi na tržištu pokazuju da će potreba za takvim smje...Community User

29.01.2018  

Google Maps je tehnologija bez koje je danas bilo kakvo putovanje gotovo nezamislivo. Osim što pojednostavljuje traženje određene adrese, Google Maps vam nudi i da pronađete najbliže restorane, trgovine, benzinske crpke itd.

Preko Google Mapsa, gost može tražiti i apartman u kojem će odsjesti. Zato je jako važno biti prisutan na ovoj platformi.

Najbolje kod ovog servisa jest njegova dostupnost i mogućnost besplatnog korištenja. Za iznajmljivače, Google Maps je prije svega atraktivan zbog mogućnosti primanja upita i to vrlo često u periodima izvan glavne ...Community User

16.01.2018  

Na samom koncu 2017. godine, donesen je novi Zakon o pružanju usluga u turizmu. Iako je za privatne iznajmljivače važniji Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, i ovdje postoje neke bitne stavke koje bi iznajmljivači trebali znati. Za vas smo izdvojili nekoliko najvažnijih promjena u odnosu na zadnji važeći zakon.

1.Iznajmljivači mogu obavljati usluge transfera gostiju
Dok u prošlom zakonu nije bilo jasno definirano tko može omogućiti usluge transfera za goste, u novom zakonu stoji da ugostitelj odnosno iznajmljivač, može, za potrebe svojih gostiju kojima pruž...Community User

12.01.2018  

Bespilotne letjelice, odnosno dronovi postaju svakim danom sve popularniji i dostupniji. Dronovi su profesionalcima omogućili da fotografiraju i snimaju neuhvatljive kadrove iz ptičje perspektive, a fotografije i snimke iz zraka su postale sve popularnije u oglašavanju. Moramo imati na umu da ptičja perspektiva nije uvijek privlačna jer to nije svakodnevna perspektiva naših turista. Zato je korištenje drona korisno u manjim količinama. Napredna tehnologija u ovom slučaju iznajmljivača izdvaja od drugih.

U turizmu moramo biti oprezni jer fotografije i videozapisi ne smiju kr...Community User

11.01.2018  

Direct Booker, kao najbrže rastuća agencija za iznajmljivanje smještaja u regiji, neprestano se širi.
Uz obujam posla, raste i broj zaposlenika!

Samostalno smo razvili platformu kojom smo uspješno automatizirali, te poboljšali razne poslovne procese.

Tražimo novog člana tima, PHP senior developera (m/ž) za rad na frontend i backend segmentima platforme.

Koje vještine bi novi/a član/ica trebao/la posjedovati?

-minimalno 3+ godine rada na PHP, OOP, te MySQL (dodatni plus NoSQL)
-iskustvo u radu na raznim API sučeljima, SOAP, XM...Community User

01.12.2017  

Direct Booker, kao najbrže rastuća agencija za upravljanje privatnim smještajem u regiji, prisutan je u Crnoj Gori od 2015. godine, te tamo upravlja s 870 smještajnih jednica.

Jedan od najuspješnijih apartmana je Castello u Kotoru. Na Booking.com-u ocijenjen je s impresivnih 9.7.
Vlasnica, gospođa Zoja Milošević, objašnjava tajnu uspjeha:

Važna je maksimalna posvećenost poslu , osobna uključenost u svaki, pa i najmanji detalj - od čišćenja apartmana do komunikacije s gostima, dostupnost svakom gostu 24/7.

Najveći broj komentara odnosi se...Community User

21.11.2017  

Bivši ministar turizma i direktor središnjeg ureda Hrvatske turističke zajednice, Dubrovčanin Niko Bulić, ove godine dobio je i nagradu za životno djelo u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u Malom Lošinju.

Ono što je manje poznato je da se gospodin Bulić odnedavno bavi i iznajmljivanjem privatnog smještaja, u suradnji s Direct Bookerom.

Počeo sam ovog ljeta. Budući da sam bio pred mirovinom, a stanujem na izvrsnoj lokaciji za iznajamljivanje, poviše hotela Argentina, odlučio sam zajedno sa susjedima dograditi stambenu zgradu u kojoj stanujemo. To ...Community User

07.11.2017  

Trendovi na tržištu iznajmljivanja apartmana, soba, vila ili kuća za odmor govore kako se sve više vlasnika odlučuje na provjereni model suradnje sa partnerom – organizatorom privatnog smještaja. Donosimo vam 5 razloga zašto biste se mogli odlučiti na suradnju s najbrže rastućom agencijom za privatni smještaj u regiji:

Više vremena za sebe
Jednom kada ostvarimo suradnju, preuzimamo svu komunikaciju s gostima. Za vas to znači kako nema više telefoniranja, sms poruka, mailova, whatsappa, vibera i ostalog. Mi vam pravovremeno javljamo sve što trebate znat...Community User

26.10.2017  

Nije lako biti mlad i živjeti u Hrvatskoj danas.

Tako bi se dalo zaključiti iz današnjih vijesti, novinskih naslova, dnevnih i političkih emisija u kojima je glavno pitanje kako zadržati mlade ljude unutar hrvatskih granica te spriječiti njihov masovni odlazak. Upravo je zato bilo pravo osvježenje sjesti i popričati s mladim dubrovačkim turističkim vodičem Ivanom Vukovićem.

Iako od 365 dana u godini njih 100 provede putujući po svijetu, uvijek se voli vratiti nazad u Dubrovnik, kojeg, priznaje, nikada ne bi mijenjao za neki drugi grad. Vrijeme, koje je postal...Community User

13.10.2017  

U posljednje vrijeme često čujemo kako današnji gosti žele obići što više različitih destinacija u što manje vremena, pa se u pravilu nikad ne vraćaju na isto mjesto. Ta tvrdnja možda vrijedi za dobar dio mlađe populacije, međutim, velik udio u postotku gostiju na Jadranu i dalje čine upravo tzv. "stalni" gosti.

To su uglavnom obitelji koje ostaju po tjedan dana, pa i više, a vrlo su zahvalni gosti jer često rezerviraju razdoblja u predsezoni i posezoni kad nije velika gužva. S druge strane, gosta koji je izrazito zadovoljan sa smještajem puno je lakše i isplativi...Community User

07.10.2017  

I ove godine se u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika održava četvrti po redu Good food festival. Manifestacija će trajati od 19. do 22. listopada i obilovat će bogatim kulinarskim programom. Ljubitelji dobre kapljice i odlične hrane i ove godine će doći na svoje.

Održavat će se brojne radionice pripremanja tradicionalnih slastica, zatim razgovori i programi o zdravom načinu života i priprema zdravih delicija. Dubrovčani će moći okusiti i miomirise Slavonije i Srijema jer će biti prezentacija kuhinje Vukovarsko – Srijemske županije. U program su uvr...Community User

04.10.2017  

Filozofija tvrtke Direct Booker je oslanjanje na mlade, obrazovane ljude, koji donose svježe ideje na tržište koje se neprestano mijenja.

Ina Šoletić i Daniela Sorak su sestre koje trenutno vode Odjel istraživanja i razvoja, a zanimljivo je da su u tvrtku došle na isti način - preko stručnog osposobljavanja u trajanju od godinu dana. Obje su završile ekonomski fakultet u Dubrovniku, i za vrijeme studija radile razne poslove kroz koje su stekle prva poslovna iskustva.

Kažu da su se na pripravništvo odlučile zbog stjecanja konkretnog radnog iskustva, ali i rad...Community User

02.10.2017  

Virtualne šetnje su panoramske fotografije od 360 stupnjeva, koje omogućuju korisniku da razgleda prostor kao da se u njemu nalazi.

Otkako ih je Google uvrstio u svoje Street view mape, postale su pravi hit, a prema istraživanjima koje je proveo sam Google, virtualne šetnje donose čak 130 % više interesa za rezerviranje usluge ili apartmana.

Umjesto da lista dvadesetak ili više fotografija kako bi doživio prostor koji ga zanima, gost može jednostavno otvoriti link „Pogledaj iznutra“ i zaviriti u sve kutke vašeg apartmana ili kuće za odmor.

Po...Community User

29.09.2017  

Društvene mreže su odlične za postavljanje i jačanje brenda. Odabir društvenih mreža za turističko oglašavanje pretežno se svodi na Facebook. Upravo su ove društvene mreže idealne za vizualnu promociju turističkih proizvoda i usluga. Važno je znati kako društvene mreže nisu prodajni kanal preko kojeg ćete "puniti" svoj apartman, no one pomažu u povećavanju vidljivosti vašeg apartmana na tržištu. Samim time društvene mreže indirektno pomažu u promociji i prodaji samog smještajnog kapaciteta.

Društvene mreže omogućuje:
bolju vidljivost na tržištuCommunity User

28.09.2017  

Smješten između poznatih znamenitosti Starog grada, ovaj bistro poštuje svoju lokaciju pomno odabranim jelovnikom koji sadrži tradiciju i baštinu sredine u kojoj se nalazi.

Okruženi gotičko- renesansnom palačom i baroknom crkvom razvijate osjećaj divljenja kojeg trebate nadopuniti s klasičnim jelima, i u tu atmosferu se savršeno uklapa bistro Tavulin koji u potpunosti zaokružuje vaš susret s dubrovačkom kulturom.

Vođeni osjećajem obrađivanja hrane i očuvanja prirodnih okusa , te pridržavanja pravila nouvelle kuhinje, njihova jela naglašavaju svježinu sa...Community User

27.09.2017  

U zadnje 4 godine, mjeru jednogodišnjeg stručnog osposobljavanja u Direct Bookeru prošlo je 14 mladih ljudi s tek završenim fakultetima. Ono što je još važnije, svih 14 ih je nastavilo raditi , ali i napredovati u tvrtki.

Jedna od njih je i Tanja, Dubrovkinja s hrvatskim i švicarskim državljanstvom. Nakon što je magistrirala turizam na Odjelu za Ekonomiju i Poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, tražila je stalan posao u struci, što u turističkom gradu kao što je Dubrovnik može biti pravi izazov.

Odlučila se uključiti u program Direct Bookera "S f...Community User

22.09.2017  

Dubrovnik je mnogo više od kamenih zidina i popularne ljetne destinacije.

To je glavna poruka trećeg po redu Dubrovnik & Konavle Walking Festivala, koji se održava od 2. do 9. listopada 2017.

Slikovita sela, pješačke staze, stara željeznička pruga, vinogradi, vinarije i seoska domaćinstva, dio su jedinstvenog programa namijenjenog svakome – od početnika do iskusnih pješaka.

Postoji više opcija: Možete se prijaviti za višednevnu turu koja traje 7 dana, propješačiti otoke Koločep i Lopud, brdo Petku i gradić Cavtat.

Ako vam je to ...Community User

20.09.2017  

˝Mi smo vas došli pozdraviti i zahvaliti na svemu˝, kratko je došao popričati bračni par s domaćicom vinarije Škar Marinom Krile, usputno do šanka noseći čaše netom ispunjene vrhunskim vinom. Gotovo obiteljska atmosfera, nešto što se vidi na velikim obiteljskim feštama gdje su svi dobre volje, svatko svakome izlazi u susret, nešto tako atipično za uobičajeno ponašanje u restoranu, gdje se obično ostavi novac na stolu i ode bez pozdrava.

Prvo što netko sa strane pomisli j...Community User

14.09.2017  

Pitate se tko su Igor, Ana i Tihana?

To su naši zaposlenici mjeseca Kolovoza koji su se iskazali i dokazali, te tako zaslužili ovu titulu. Kolovoz je znamo svi najužurbaniji mjesec što se tiče turizma, vrhunac sezone, kada usijane glave trebaju malo usporit, udahnut tri puta i reći ˝još malo˝ nakon cijele sezone, te uprijeti svom snagom iznova.

Naplata računa, ispunjanje obrazaca, autorizacija debitnih i kreditnih kartica, nevaljali pin, krivi CVC broj za to sve je zadužena zavidno staložena Ana. Svim iznajmljivačima bi naziv Account Manager trebao biti ˝Amen...Community User

11.09.2017  

Glavni grad Hrvatske u posljednje vrijeme doživljava pravi turistički boom – godišnje ga posjeti oko milijun ljudi, što je dvostruko više u odnosu na nekoliko godina unazad. Otvorenje nove zračne luke, sve posjećeniji Adventski sajam (prošle godine potrošeno preko 400 milijuna kuna), samo su neki od razloga zašto će se taj trend nastaviti i u budućnosti.
S više gostiju, dolazi i sve veća potražnja za najmom privatnog smještaja. Broj apartmana i kuća za odmor se u posljednje dvije godine udvostručio. Prema istraživanju Turističke zajednice grada Zagreba, turisti koj...Community User

06.09.2017  

Vlada Republike Hrvatske donijela je uredbu o boravišnoj pristojbi za 2018. godinu.

Za razrede A i B boravišna pristojba će biti veća za 1 kn, a za C I D razrede turističkog mjesta iznosit će 0,50 kn više.

Iznajmljivači smještaja koji pristojbu plaćaju paušalno plaćat će jednake iznose kao i proteklih godina. Boravišna pristojba se plaća po svakom ostvarenom noćenju, i plaćaju je i domaći i strani državljani. Sredstva koja se prikupljaju putem boravišne pristojbe koriste se za razvoj i promicanje turizma i turističkih projekata.

Nove cijene b...Community User

05.09.2017  

Svi koji se bave turizmom znaju koliko gosti mogu biti različiti u svojim zahtjevima, te koliko je zadovoljstvo subjektivna stvar. Čak i najljubazniji i najuredniji domaćin barem se jednom susreo s pritužbom, bila ona opravdana ili ne. Analizom nekoliko stotina komentara smještaja, izdvojili smo i grupirali teme najčešćih pritužbi, uz sugestiju kako ih riješiti ili, još bolje, spriječiti.

1. Loša komunikacija
Kada rezervira smještaj, gost voli biti siguran da će sve biti u redu, i to što prije. Platio je kartu, rezervirao datume, a možda ima i neki poseb...Community User

31.08.2017  

Službeno, postsezona u čitavoj obalnoj Hrvatskoj počinje tek u listopadu, međutim već u prvim danima rujna osjeti se velika razlika. Počela je škola, godišnji odmori su uglavnom završeni, i samim time, popunjenost kapaciteta lagano opada. Iako živimo u državi u kojoj je sezonalnost turizma izrazito naglašena, postoje neki svijetli primjeri koji ukazuju da se trendovi ipak mijenjaju. Teško je u listopadu očekivati iste rezultate kao u srpnju, ali manje gužve, ugodnija temperatura i jeftiniji smještaj itekako su dobar poticaj za odmor od barem nekoliko dana.

Donosimo ...Community User

21.08.2017  

We bring you the interview with the renter Vlaho Jelić, who is in the vacation rental business for four years now, of which the last three years were in partnership with Direct Booker.

Vacation rental is a tradition in Župa dubrovačka, which became a profession today. There are many stories about hosting people in the old times, when that type of service was not being charged. Arrival of the guest was a special occasion in the village, so everyone here is an experienced host.

We asked mr. Jelić what is the most important thing to do to make guests satisfied,...Community User

10.08.2017  

We present Mr. Ivan Raguž, the owner of the Guest House Raguž, which is one of the top selling accommodations in Dubrovnik. Since Mr. Raguž is in renting business for 40 years now, we have asked him what were the beginnings like. ˝My brother was working for the hotel Petka as a receptionist. When the hotel was in overbooking and they had no where else to accommodate guests, they would ask me to receive guests in my house. And that is how it all started.˝ Apartment rental is today´s main income for the family Raguž.

˝We try to give a heartfelt welcome to our guests, for ex...Community User

26.07.2017  

One of the Direct Booker´s account managers par excellance is a 32 year old Đivo Bovolini. Đivo is holding 332 accommodation units under his belt, making his business scope a huge field of different responsibilities. But this Economy graduate is holding everything under control with his dedicated work ethics and always high spirited nature. With no previous experience in this field of business, Đivo has showed more than capability by becoming an account manager in three years, the time period of his employment in the company. Entering the unknown area of business made him just more curio...