Community User

31.08.2017  

Službeno, postsezona u čitavoj obalnoj Hrvatskoj počinje tek u listopadu, međutim već u prvim danima rujna osjeti se velika razlika. Počela je škola, godišnji odmori su uglavnom završeni, i samim time, popunjenost kapaciteta lagano opada. Iako živimo u državi u kojoj je sezonalnost turizma izrazito naglašena, postoje neki svijetli primjeri koji ukazuju da se trendovi ipak mijenjaju. Teško je u listopadu očekivati iste rezultate kao u srpnju, ali manje gužve, ugodnija temperatura i jeftiniji smještaj itekako su dobar poticaj za odmor od barem nekoliko dana.

Donosimo 4 prijedloga kako povećati šansu za rezerviranje vašeg smještaja i nakon sezone:

1.Smanjite cijenu i/ili minimalni boravak
Jeftniji smještaj je još uvijek glavni razlog zašto će gost rezervirati izvan špice sezone. Cijene smještaja u tom periodu obično su niže i za 30 %, pa pripazite da ne kasnite za konkurencijom. Također, ovo je razdoblje kad možete razmisliti o smanjenju minimalnog boravka, kako biste privukli i one koji traže smještaj za produženi vikend.

2.Jacuzzi ili sauna
Ovo naravno spada u skuplji način ulaganja, međutim dugoročno se može itekako isplatiti. Vanjski bazen s toplom vodom, jacuzzi ili sauna, može biti upravo onaj detalj koji će presuditi u odabiru gosta kada pregledava ponudu smještaja izvan sezone. Odličan primjer su apartmani Villa Luka's u Cavtatu. Iako su smješteni u gradiću u kojem sezona vrlo rano završi, imaju sjajnu popunjenost i u rujnu i u listopadu.

3.Povežite se s obližnjim pružateljem usluge
Zdravstveni ili wellness turizam bitan je za postsezonu. Primjerice, dentalni turizam u stalnom je porastu - oko 100 tisuća stranaca dolazi u Hrvatsku svake godine popraviti zube jer im je to jeftinije i do 50 %. Dobra je ideja povezati se s obližnjim stomatologom, kao apartman Super Marijo u Dubrovniku, koji nudi besplatan stomatološki pregled i popust na sve usluge. Eko turizam je također u procvatu – možete se povezati s obližnjim OPG-om. Gosti će sigurno cijeniti organski uzgojenu hranu, a mogu sudjelovati i u nekim tradicionalnim aktivnostima, poput branja grožđa.

4.Dobra promocija
Booking.com i Airbnb nisu jedine stranice na kojima ljudi traže smještaj. Postavljanjem oglasa na što više stranica povećavaju vam se šanse da će netko rezervirati i izvan sezone. Prepuštanjem oglašavanja pouzdanom partneru poput Direct Bookera, imate garanciju da će vaš smještaj biti oglašen na više od 30 najvažnijih svjetskih stranica za pretragu privatnog smještaja, bez da morate puno razmišljati – za svaku rezervaciju dobijete pravovremenu obavijest, a mogućnost overbookinga gotovo ne postoji.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589