vinarije Škar Marinom Krile, usputno do šanka noseći čaše netom ispunjene vrhunskim vinom. Go" /> Direct Booker - Private Accommodation And Tour Booking In Dubrovnik, Croatia

Community User

20.09.2017  

˝Mi smo vas došli pozdraviti i zahvaliti na svemu˝, kratko je došao popričati bračni par s domaćicom vinarije Škar Marinom Krile, usputno do šanka noseći čaše netom ispunjene vrhunskim vinom. Gotovo obiteljska atmosfera, nešto što se vidi na velikim obiteljskim feštama gdje su svi dobre volje, svatko svakome izlazi u susret, nešto tako atipično za uobičajeno ponašanje u restoranu, gdje se obično ostavi novac na stolu i ode bez pozdrava.

Prvo što netko sa strane pomisli jest da se poznaju već sto godina, ali to nije slučaj. Tajna je što svakog posjetitelja Škara na Lapadskoj obali obuzme prijatna domaća atmosfera stvarana vrhunskim domaćim pelješkim vinima, ugodnim unutarnjim ambijentom koji izloženim eksponatima priča vinsku priču staru desetljećima te najboljim vanjskim katamaran štekatom uz morsku obalu. Jednostavno želite osjetiti nešto više od toga. Želite se povezati s ljudima koji stvaraju sve to.

˝Ovdje smo od 2011. godine. Počeli su nas otkrivati i domaći gosti˝ govori Marina Krile, dok za šankom puni čaše odličnim rukatcem, a njene riječi potvrđuje mješavina glasova na hrvatskom i drugim stranim jezicima. Gdje se danas toče vrhunski mali plavac, rukatac i rose, nekada su se gradili brodovi. Nono Mato Krile imao je na tom istom mjestu škver, a njegovi potomci Maro, Mato i Đivo Krile, djeca dvaju braće, danas nude odlične proizvode hrvatskog sela. Stvorili su skriveni dragulj Lapadske ulice koji se mora otkriti i staviti u obaveznu lektiru posjeta gradu Dubrovniku.

I stvarno ga se treba otkriti. Mali katamaran i ničim nametljivi ulaz lako se mogu preskočiti kroz perspektivu opće prakse današnje ugostiteljske ponude. U večerima kada Stradunom i ulicama starog grad defiliraju tisuće turista, dok se istovremeno ugostitelji letcima i drugim propagandnim oružjem bore za svakog gosta, lijepo je znati da postoji mjesto gdje se praktično u tišini može uživati u vrhunskom vinu tik uz morsku obalu s pogledom na svjetla grada.

Nije to samo naše mišljenje. Istog je i poznati svjetski putnik, bloger i vlasnik Buzz Trips web stranice zvan Jack. Jack je Škar osjetio nakon što je skupa s društvom prošao sve frustracije večernje starogradske gužve i komercijalizirane smrznute ponude. ˝Po prvi put imali smo osjećaj da smo doista okusili pravi Dubrovnik˝ napisao je u svom blogu o posjetu Duborvniku.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589