Community User

28.09.2017  

Smješten između poznatih znamenitosti Starog grada, ovaj bistro poštuje svoju lokaciju pomno odabranim jelovnikom koji sadrži tradiciju i baštinu sredine u kojoj se nalazi.

Okruženi gotičko- renesansnom palačom i baroknom crkvom razvijate osjećaj divljenja kojeg trebate nadopuniti s klasičnim jelima, i u tu atmosferu se savršeno uklapa bistro Tavulin koji u potpunosti zaokružuje vaš susret s dubrovačkom kulturom.

Vođeni osjećajem obrađivanja hrane i očuvanja prirodnih okusa , te pridržavanja pravila nouvelle kuhinje, njihova jela naglašavaju svježinu sastojaka i jednostavnost čistog okusa.

Ako ste u potrazi za savršenim mjestom za ispijanjem kave, terasa Bistro-a je idealno mjesto za to. Pogled terase se pruža na kip poznatog dubrovačkog renesansnog pisca Marina Držića čija se djela redovito izvode na Dubrovačkim Ljetnim igrama.

Da biste uključili sva svoja osjetila i u potpunosti razumjeli kulturu ovog mediteranskog grada kroz hranu, izaberite jadranski afrodizijak, svježe kamenice iz obližnjeg gradića Stona gdje se uzgajaju. Salata od hobotnice je dragocjeno jelo među lokalcima, rado uživaju u njemu i zapravo predstavlja rapsodiju okusa.

Jelo od tri slijeda nazvano "Dubrovačka večera" morate probati ukoliko ste u potrazi za nečim tradicionalnim. Krema od prosa s jadranskim škampima, gulaš od hobotnice i dubrovačka rozata zaokružit će vaš osjećaj pripadnosti ovom kraju i konačno će te kušati istinsko, prepoznatljivo dubrovačko jelo.

Mediteranski osjećaj vidljiv je i u ugodnom interijeru koji se prenosi i na vanjsku terasu. Kamen i drvo prevladavaju u uređenju, te predstavljaju pravi dalmatinski bistro i čuvaju autentičnu arhitekturu. Vanjska terasa pruža pravi užitak za doživljavanje prekrasne ljetne večeri na dubrovački način.

Bistro Tavulin je prepoznat i od kulinarskih kritičara Michelinovog vodiča koji su primijetili pomno odabran jelovnik koji odiše dubrovačkim štihom, te su ovaj šarmantni bistro uvrstili u svoj vodič. Nećete pogriješiti bilo da odaberete John Dorry filet ili filet od govedine, obadva izbora su lijek i oduševljenje za vaše nepce.

Kad se nađete u Dubrovniku, svakako posjetite ovaj dragulj skriven između povijesnih znamenitosti, a ukoliko ste gost Direct Booker-a dobivate i posebnu povlasticu – 10% popusta.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589