Community User

29.09.2017  

Društvene mreže su odlične za postavljanje i jačanje brenda. Odabir društvenih mreža za turističko oglašavanje pretežno se svodi na Facebook. Upravo su ove društvene mreže idealne za vizualnu promociju turističkih proizvoda i usluga. Važno je znati kako društvene mreže nisu prodajni kanal preko kojeg ćete "puniti" svoj apartman, no one pomažu u povećavanju vidljivosti vašeg apartmana na tržištu. Samim time društvene mreže indirektno pomažu u promociji i prodaji samog smještajnog kapaciteta.

Društvene mreže omogućuje:
bolju vidljivost na tržištu
povećanu komunikaciju i samim time bolju uslugu
svaka reklama je dobra reklama
bolja vjerodostojnost

Postavljanje svog apartmana na Facebook

Facebook dopušta postavljanje dvije vrste računa, profil pod osobnim imenom i stranicu za npr. vaš apartman. Stranicu možete otvoriti samo preko osobnog profila, te je u poslovnom smislu puno bolja od običnog profila jer omogućuje korištenje statistike i stvaranje reklama. Statistika vam omogućuje praćenje broja posjetitelja kroz duži period, spol i godište vaših posjetitelja, nacionalnost i jezičnost. Naša preporuka bi svakako bila da vašu stranicu nazovete imenom svog apartmana, kako bi povećali vidljivost svoje ponude.

Vrijeme objavljivanja?

Nakon što ste postavili svoju stranicu, potrebno je svaki dan odvojiti malo vremena za pisanje i osmišljavanje zanimljivih objava. Facebook radi na principu da za svaku novu objavu pomiče stariju jedno mjesto ispod. Bitno je znati što je objava na stranici više rangirana, to je njena vidljivost za ostale korisnike veća. Iz ovoga proizlazi da je vrijeme objavljivanja Vaših postova najbitniji faktor. S vremenom će te preko alata statistike koje vam omogućuje Vaša stranica moći doći do određenih zaključaka vezanih za period objavljivanja. Cilj ovoga jest postaviti svoj post u najbolje vrijeme kako bi se on pojavio relativno visoko na Facebook stranici i samim time bi ga primijetio i pročitao veći broj korisnika.

Što objavljivati?

Korisne informacije
Objavljivajte informacije zanimljive gostima koji odsjedaju u vašem apartmanu. To su razni događaji u blizini, shopping opcije, specijalne ponude, kulturna događanja, vremenska prognoza, mogućnosti transporta itd. Pobrinite se da objavljivate samo točne informacije kako bi stekli i zadržali povjerenje gostiju!

Preporuke gostiju
Potaknite svoje goste da ostave osvrt Vaše usluge na Vašoj Facebook stranici. Na ovaj način stvarate svojevrsni TripAdvisor ispunjen komentarima samo Vaših gostiju. Preporuke na stranici služe kao reklama i davaju Vama i Vašem smještaju kredibilitet.

Potaknite razgovor
Svoje objave postavite na način na koji bi započeli razgovor. Razgovorom potičete svoje pratitelje da ostanu uključeni, da se vrate na vašu stranicu, te da dijele vaše objave s drugim korisnicima čime će te ostvariti dodatnu besplatnu reklamu.

Fotografije
Svi smo dosad naučili kako "slika govori 1000 riječi" i samim time jednostavnije je i bolje staviti jednu atraktivnu sliku nego dvije stranice teksta. Zamislite svoje objave kao stranice u slikovnicama. Recept za uspješno vođenje društvenih mreža je malo teksta, a puno kvalitetnih fotografija. Pustite da slike govore za vas i objavljujte novosti iz svijeta vašeg smještaja. Na primjer pogled s balkona, zalazak sunca, nova fotelja, proljetni vrt ili obližnji krajolik.

Facebook kao društvena mreža skuplja puno podataka o svim svojim korisnicima, od osnovnih poput spola, rođendana i prijatelja do interesa, stvari koje nam se sviđaju, aktivnosti u kojima sudjelujemo itd. Na temelju prethodnih informacija moguće je reklamirati svoje objave ciljanim skupinama ljudi. Oglašavanje preko Facebook-a radite neposredno prije nekog događaja u Vašoj destinaciji, praznika, vremena jeftinih letova i perioda kada su rezervacije česte.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589