Community User

12.01.2018  

Bespilotne letjelice, odnosno dronovi postaju svakim danom sve popularniji i dostupniji. Dronovi su profesionalcima omogućili da fotografiraju i snimaju neuhvatljive kadrove iz ptičje perspektive, a fotografije i snimke iz zraka su postale sve popularnije u oglašavanju. Moramo imati na umu da ptičja perspektiva nije uvijek privlačna jer to nije svakodnevna perspektiva naših turista. Zato je korištenje drona korisno u manjim količinama. Napredna tehnologija u ovom slučaju iznajmljivača izdvaja od drugih.

U turizmu moramo biti oprezni jer fotografije i videozapisi ne smiju kršiti privatnost drugih objekata. Dvorišta okolnih objekata se ne smiju snimati bez dozvole vlasnika, jer možemo dobiti tužbu za povredu privatnosti. Budite oprezni jer kazna za snimanje dronom je 25 000 kn.

Kod snimanja dronom važno je napomenuti da se za svako snimanje iz zraka mora obavijestiti Državna geodetska uprava najmanje 15 dana ranije, te ispuniti formular s biljezima.

Na kraju oprezno odaberite licencirane pilote dronove koji moraju poslati snimke na uvid Državnoj geodetskoj upravi. Dron može slikati odlične fotografije, ali moramo imati na umu da razlučivost tih slika nije dovoljna za tisak, ali je dostatna za prikaz na internetu.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589