Community User

29.01.2018  

Google Maps je tehnologija bez koje je danas bilo kakvo putovanje gotovo nezamislivo. Osim što pojednostavljuje traženje određene adrese, Google Maps vam nudi i da pronađete najbliže restorane, trgovine, benzinske crpke itd.

Preko Google Mapsa, gost može tražiti i apartman u kojem će odsjesti. Zato je jako važno biti prisutan na ovoj platformi.

Najbolje kod ovog servisa jest njegova dostupnost i mogućnost besplatnog korištenja. Za iznajmljivače, Google Maps je prije svega atraktivan zbog mogućnosti primanja upita i to vrlo često u periodima izvan glavne sezone.

Dva su načina kako postaviti svoj apartman na Google Maps i imati kontrolu nad informacijama o svom objektu, ovisno o situaciji:

1. Ako apartman već postoji na Google maps (moguće je da su ga postavili drugi korisnici) onda ga trebate pronaći na mapi, kliknuti, i odabrati "Claim this business" s lijeve strane i slijediti upute.

2. Ako apartman još ne postoji na Google maps, trebate izraditi račun preko ovog linka: www.google.com/business.

Da biste potvrdili kako ste vlasnik tog objekta, Google će vam u roku od dva tjedna poslati na adresu objekta dopisnicu ili će vas kontaktirati na broj koji ste naveli (ovisno o tome što ste odabrali). Zatim ćete unijeti šifru koju vam je Google poslao da bi dovršili svoju registraciju.

Nakon registracije vaš objekt će biti uočljiviji, međutim postoji još nekoliko stvari koje možete napraviti za bolju optimizaciju svog objekta.

· Dodajte reprezentativne fotografije objekta
· Potaknite goste da vam ostave recenziju, a vi im odgovorite.
· Potaknite goste da naprave check-in dok su u vašem objektu


Činjenica da više od milijardu ljudi koristi Google Maps svakako može pridonijeti tome da vas potencijalni gosti lakše pronađu.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589