Community User

31.01.2018  

Obiteljski smještaj u Dubrovniku, pa i u cijeloj Hrvatskoj, ima vrlo svijetlu budućnost, ali privatni iznajmljivači moraju biti spremni odgovoriti na izazove tržišta.

Zaključak je to radionice obiteljskog smještaja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, održane u restoranu Mimoza.

Obiteljski smještaj bio je apsolutni je hit u prošloj godini. Samo u Dubrovniku, gotovo 387 tisuća gostiju odsjelo je u privatnom smještaju, što je rast od 28 posto u odnosu na 2016. godinu.

Trendovi na tržištu pokazuju da će potreba za takvim smještajem u budućnosti biti još i veća. Prošle godine u Dubrovniku, ukupan broj kreveta porastao je za 11 posto, ali broj dolazaka porastao je za 24 posto, što znači da postoji potreba za novim privatnim smještajem.

Veća konkurencija donosi i više standarde, pa se iznajmljivači trebaju dobro pripremiti kako bi održali dobre rezultate.

Prije svega, digitalno oglašavanje treba prihvatiti kao najvažniji prodajni kanal, i raditi na što boljoj prezentaciji objekta na booking portalima, ali i svim društvenim mrežama. Kvalitetne fotografije su tu od presudne važnosti, istaknuo je Siniša Žakula iz TZ Dubrovnik.

U Dubrovniku se 3500 obitelji bavi iznajmljivanjem smještaja, i u odnosu na ostatak Hrvatske imaju najdužu sezonu. Međutim, velika je razlika između apartmana unutar gradskih zidina i onih izvan. Apartmani i kuće za odmor izvan Starog grada trebali bi raditi na obogaćivanju sadržaja. Ako nemaju mogućnosti za bazen ili dječje igralište – biljar ili jacuzzi su izvrstan dodatak. Manja sauna, koja košta oko 2 tisuće eura, nije ogromno ulaganje, a može znatno pridonijeti atraktivnosti smještaja, napomenuo je Božo Burić, predsjednik dubrovačkog Udruženja privatnih iznajmljivača.

Istaknuo je i važnost individualnog pristupa svakom gostu: "Nije važno ni ako ne govorite njihov jezik, uslužnost i ljubaznost će svatko prepoznati i znati cijeniti", rekao je gospodin Burić.

Snježana Barbir, voditeljica hotelskog domaćinstva hotela Lacroma, istaknula je važnost održavanja standarda čistoće, ali i logistike. Svaki vlasnik apartmana bi trebao osigurati dostupnost kućnog majstora i liječnika u bilo koje doba dana.


xclose.png (547 bytes)

UNLOCK THE WORLD OF
SPECIAL DEALS!

Exclusive offers, premium prices, one time
opportunities for your perfect holiday


Follow us

© Direct Booker

info@direct­-booker.com
Tel: +­385 (­0) ­20 6­38 194; Fax: +­385 (­0) ­20 6­38 191
Direct Booker, Vukovarska 9, 20000 Dubrovnik, Croatia
ID code: HR-AB-20-19010104589